Milošević upozorio: Ne prodajte stoku nakupcima ispod cijene!

“Ne prodajte stoku nakupcima već se obratite svojim dosadašnjim savjetnicima”, apel je kojeg je poljoprivrednicima s pogođenih područja uputio Boris Milošević, potpredsjednik vlade i zamjenik šefa Stožera civilne zaštite zaduženog za uklanjanje posljedica razornog potresa. 

Gostujući na N1 televiziji, rekao je da su i do njega došle informacije da po selima kruže poljoprivredni nakupci, nudeći daleko ispod tržišne cijene novac da bi kupili od ljudi njihovu teško stečenu stoku.

“To je za mene ravno čistom ratnom profiterstvu”, naglasio je i dodao da je ovaj potres pogodio možda najgore područje koje je mogao pogoditi – socijalno, demografski, na sve načine devastiranu regiju koja je najfragilnija. 

Kako je istaknuo, Ministarstvo poljoprivrede poslalo je 50 službenika na teren i njima se treba obratiti.

“Od njih mogu dobiti informaciju gdje dobiti hranu za stoku, kamo je privremeno izmjestiti. I ako stvarno žele prodati, Ministarstvo će ih spojiti s ovlaštenim dobavljačima koji će ponuditi fer tržišnu cijenu”, naveo je Milošević.

Prema danas objavljenim podacima, čak 130 tona stočne hrane zaprimljeno je na pogođenom području, a timovi Uprave za stručnu podršku i HAPIH-a, u kontaktu su s 1.223 poljoprivredna gospodarstva. Od navedenog broja PG-ova, polovina je fizički obrađena, a distribuirane su 44 tone hrane potrebitima. 

Foto: Arhiva RKŽ
Izvor: agroklub

Pratite nas na društvenim mrežama!