Nedjelja je idealna za klasike koji se mogu pročitati u jednom dahu

Čitanje knjige uvijek je dobra ideja, no ponekad nismo u mogućnosti tome posvetiti puno vremena. Međuitm, postoje kratki književni klasici koji se mogu pročitati u jednom dahu i – jednom danu.

Antoine de Saint-Exupery: Mali princ (16 tisuća riječi)
Tijekom Drugog svjetskog rata pilotov avion srušio se u pustinji te upoznaje princa koji nije s ovog planeta.

Dok planiraju svoj bijeg iz pustinje, princ opisuje svoje putovanje i kako se želi vratiti svom planetu i cvijetu koji voli. Ovo je knjiga za djecu koju svaka odrasla osoba treba pročitati.

William Shakespeare: Macbeth (17 tisuća riječi)
Riječ je o najkraćoj tragediji koju je napisao slavni Shakespeare. Škotski general Macbeth prima proročanstvo od tri vještice da će jednog dana postati kralj Škotske.

Nakon toga njegova ga žena savjetuje te on ubija kralja Duncana i preuzima škotski tron, no postaje paranoičan te se stvari tada još više zakompliciraju.

Truman Capote: Doručak kod Tiffanyja (26 tisuća riječi)

Osebujna novela baš kao i njezin glavni lik – Holly Golightly. Holly voli šokirati ljude svojim stavovima i fragmentima svoga života te to radi vrlo promišljeno.

Osebujna novela baš kao i njezin glavni lik – Holly Golightly. Holly voli šokirati ljude svojim stavovima i fragmentima svoga života te to radi vrlo promišljeno.

Ernest Hemingway: Starac i more (27 tisuća riječi)
Za ovaj roman Hemingway je dobio Pulitzerovu i Nobelovu nagradu. Radnja prati ribara koji odluči zaploviti u svom čamcu prema oceanskoj pučini u nadi da će imati uspješan ulov.

No odlazi puno dalje nego inače te tada započinje njegova borba s morem.

Izvor: zadovoljna.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!