Online nastava u tijeku – u pomoć stižu e-Škole digitalni sadržaji

U prvom smo tjednu nastave nakon zimskih praznika i ona se u najvećoj mjeri odvija online. Bez obzira na to nedostaje li vam samo miris krede na školskoj ploči, jutarnji žamor dok djecu pratite do vrata škole ili već pomalo zazirete od distanciranosti ekrana i sučelja digitalne okoline, CARNET-ovi e-Škole digitalni sadržaji za učenje i poučavanje tu su upravo da vam olakšaju online učenje i poučavanje te ga učine jednostavnijim, zanimljivijim i kreativnijim.

E-Škole digitalni sadržaji besplatni su sadržaji koje su izradili stručnjaci iz raznih područja, a temelje se na kurikulumima nastavnih predmeta i međupredmetnih tema. U novim, zahtjevnim okolnostima digitalni sadržaji nastavnicima pomažu da pobude zanimanje učenika za gradivo i primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije u pripremi i provedbi odgojno-obrazovnih aktivnosti. Učenicima omogućavaju učenje u zabavnom, poticajnom i primjerenom online okruženju, a roditeljima olakšavaju da djecu motiviraju i zadrže im fokus na učenju i izvan konteksta učionice.

Svim e-Škole digitalnim sadržajima koji su izrađeni i koji će se izrađivati u sklopu programa “e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće” slobodno možete pristupiti na Edutoriju, digitalnom repozitoriju.

Foto: Pixabay
Izvor: skole.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!