Otvorene prijave za ispite o poučavanju učenika na naukovanju

Iz Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije obavijestili su da Hrvatska obrtnička komora započinje s provedbom ispita kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju.

Osobe koje u skladu sa Zakonom o obrtu udovoljavaju uvjetima da postanu mentori, a nemaju položen majstorski ispit, u svrhu ishođenja dozvole (licencije) za provedbu naukovanja trebaju položiti ispit kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju.

Ispiti će se provoditi u područnim obrtničkim komorama, a mogu se prijaviti putem stranice http://obrazovanje.hok.hr/ ili osobno u područnoj obrtničkoj komori. Na navedenoj stranici može se predati zahtjev za priznavanje ovog ispita na temelju prethodno stečenog obrazovanja koje se dokazuje odgovarajućom ispravom ili zatražiti izdavanje duplikata uvjerenja.

Otvorene su prijave za rokove koji će se održati krajem veljače i tijekom ožujka. Točne rokove određuje područna obrtnička komora, a za sva pitanja oko prijave i polaganja ispita zainteresirani se mogu obratiti  u Obrtničku komoru Koprivničko-križevačke županije na broj 048/624-476 ili putem e-maila: obrazovanje-kc@hok.hr

Više informacija o uvjetima ishođenja dozvole (licencije) može se pronaći na poveznici https://www.hok.hr/obrazovanje/strukovno-obrazovanje-za-programe-vezanih-obrta/licenciranje. (Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije)

Pratite nas na društvenim mrežama!