Ovogodišnja noć Muzeja u drugačijem izdanju

Od prvog izdanja 2005. godine do danas Noć muzeja zabilježila je skoro 3.5 milijuna posjetitelja.

Kako je manifestacija Noć muzeja u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, organizatori njezinog šesnaestog izdanja nastojat će zajedno s hrvatskom muzejskom zajednicom omogućiti vjernoj publici da pretežito virtualno uživa u pripremljenim događanjima, poručuju iz Društva.

Šesnaesta Noć muzeja održat će se 29. siječnja 2021. od 18.-01. sati iza ponoći, obilježit će je teme koje će sukladno mogućnostima i općem epidemiološkom stanju, realizirati muzealci sa svojim suradnicima. Najveći dio programa odvijat će se putem digitalnih medija i prenositi „uživo“ na gradske trgove i prostore, te gdje to bude moguće u ograničenom broju u stvarnom prostoru muzeja.

Zbog specifične situacije neće biti programske knjižice, plakata ni banera, budući da će svi prijavljeni programi biti vidljivi na digitalnoj platformi Noći muzeja 2021.

Hrvatska televizija, kao dugogodišnji partner manifestacije, pripremit će posebnu emisiju na svom prvom programu i koristiti materijal koji će biti na digitalnoj platformi.

Predstavit će se i rezultati ankete provedene u muzejskoj zajednici o  tome kako su muzeji odgovorili na ‘lockdown’ i otvaranje prema digitalnim kanalima komunikacije, ali i općenito na krizna vremena, otežana i potresima u Hrvatskoj koji su oštetili brojne muzeje i kulturno-povijesnu jezgru.

Izvor: Hrvatsko muzejsko društvo
Foto: Arhiva RKŽ

Pratite nas na društvenim mrežama!