Pekarnica Martinaj otvara svoja vrata u Glini: "Tko ne može kupiti kruh, dobit će ga – besplatno"

Kako piše portal Slatkopedija.hr, prva pekarnica koja će nakon potresa u Glini otvoriti svoja vrata je pekarnica Martinaj, u kojoj će oni kojima je to najpotrebnije moći dobiti besplatni kruh.

Prošla su gotovo tri tjedna od razornog potresa koji je nanio veliku štetu diljem Sisačko-moslovačke županije. Iako se tlo i dalje trese, a budućnost stanovništva ostaje neizvjesna, život se malo po malo pokušava vratiti u dobro poznatu svakodnevicu.

Jedan od pokazatelja toga da se život vraća u koliko-toliko normalno funkcioniranje jest i otvaranje pekarnice Martinaj, prve pekarnice koja će u Glini otvoriti svoja vrata nakon potresa. Ova će pekarnica na adresi Hrvatska ulica 8 s radom krenuti u ponedjeljak, 18. siječnja u uobičajenom radnom ritmu od 5 do 20 sati.

Kako je na svom Facebook profilu objavio vlasnik pekarnice koja na ovom području postoji još od 1975., Xhemajl Martinaj, pekarnica nastavlja s radom nakon sanacije štete od potresa. Osobito je važno napomenuti kako je Martinaj u svojoj objavio naveo da će u njihovoj pekarnici svi sugrađani koji nemaju mogućnosti kupiti kruh, isti moći dobiti besplatno.

„Cilj nam nije zarada nego da naši građani ne budu gladni“ – poručili su iz pekarnice na kraju objave, uz molbu da se objava dijeli kako bi je što više ljudi vidjelo.

Izvor vijesti: Slatkopedija.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!