Plenković poziva na optimizam i visoki stupanj opreza, no još uvijek ništa od većeg popuštanja mjera

    Koliko će se to svidjeti prvenstveno ugostiteljima ostaje nam za vidjeti, ali od najavljivanog popuštanja mjera tek mrvice. Blaže popuštanje predviđeno je tek u segmentu osnovnog školstva te sportskih aktivnosti, a ostali segmenti su i dalje na čekanju. Točnije do 14.veljače. Kako je danas potvrdio i sam premijer Plenković, što se koronavirusa tiče, situacija je povoljna. No očito ne toliko da popustimo s mjerama i u ostalim segmentima. 

” Mjere ćemo revidirati sredinom veljače, cilj je da prebrodimo zimske mjesece u što boljoj situaciji. Nastali su zastoji u distribuciji cjepiva, ali sad je vrijeme za signal optimizma i visoki stupanj opreza i zato smo se nakon analize trendova odlučiti zadržati na ova dva pravca djelovanja, ali to ne znači da nećemo biti u prilici razmišljati o povratku na uobičajeni način života” – izjavio je danas Plenković.

Davor Božinović je dodatno pojasnio popuštanje mjera te izjavio:

” Želim naglasiti da Hrvatska uz Estoniju ima najblaži režim mjera u EU. Unatoč tome, a zbog pozitivnih trendova danas govorimo o popuštanju mjera koja nisu velika ali su značajna za dio populacije. Fokusiramo se na djecu u ovom trenutku. Odlučili smo se za povratak u školu svih učenika osnovnih škola” – rekao je Božinović.

Također napominje da je i drugi važan aspekt proširenje mogućnosti za bavljenje sportom, što je opet usmjereno na djecu. To uključuje treninge i rekreaciju, ali samo na otvorenom prostoru. Još uvijek nije trenutak za otvaranje dvorana za sport. Ta zabrana se ne bi odnosila na bazene i korištenje balona za pojedinačne kontaktne sportove, tamo se virus slabije širi. No, popuštanje se ne odnosi na korištenje zajedničkih prostorija kao što su tuševi i svlačionice.

im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!