Poduzetnici traže odgovore od Vlade: “8. siječnja je blizu, kada počinjemo opet raditi? "

Udruga Glas poduzetnika (UGP) zatražila je od vlade obavijest o tome što očekuje poduzetnike nakon 8. siječnja, do kada su na snazi “blagdanska” ograničenja uvedena zbog suzbijanja covida-19.

“Najavljeno je da će mjere trajati do 8. siječnja 2021., od čega nas dijeli samo nekoliko dana. Poduzetnici i obrtnici koji su morali zatvoriti svoja vrata, sada ne znaju kada će uopće moći nastaviti s poslovanjem. Ne postoje nikakve informacije o tome hoće li moći nastaviti s radom ili se restriktivne mjere produžuju”, kažu u UGP-u.

To smatraju nedopustivim te traže od vlade i stožera civilne zaštite da što prije obavijeste poduzetnike i obrtnike o daljnjim koracima.

Poduzetnike, kako dodaju, zanima i hoće li im vlada nadoknaditi “silne gubitke zbog ograničavanja poslovanja”.

Mnogobrojne djelatnosti koje nisu formalno zatvorene kao što su povremeni prijevoz putnika i putničke agencije, propadaju. Nažalost, sve više ljudi završava na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a trenutno imamo 160.000 nezaposlenih. Vjerujemo da će se taj trend nastaviti, ako se uskoro ne donesu kvalitetne gospodarske mjere”, kažu u UGP-u.

“Dodaju kako su svjesni nove krize te da je država angažirana na pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji, ali upozoravaju da “problemi uzrokovani korona krizom koja je na koljena bacila desetke tisuća tvrtki nisu nestali”.

Izvor: novilist.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!