Pred nama je tjedan koji će u svakom pogledu donijeti obilježja zime

Pred nama je tjedan koji će u svakom pogledu donijeti obilježja zime – snježni pokrivač, jaku buru, temperaturu nižu od 0 °C na kopnu, a ponegdje vjerojatno i duž obale.

HRT-ov meteorolog Zoran Vakula navodi kako će danas snijeg povremeno padati u većini unutrašnjosti, pri čemu će se novi snježni pokrivač stvarati osobito u gorju, te na Banovini i Posavini. Na Jadranu će ograničenja u prometu i dalje stvarati često jaka bura, mjestimice na udare i olujna, posebice na sjevernom dijelu.

U utorak dolaze stabilizacija atmosferskih prilika i slabljenje vjetra, te uglavnom suho vrijeme, pa i barem djelomice sunčano, ali prilično hladno, ponajviše ujutro u gorju, gdje su mogući i dvoznamenkasti “minusi”. Bit će ih i u nastavku tjedna, vjerojatno i ne samo u gorju. Pritom su u srijedu opet moguće mjestimične povremene pahulje, te ponegdje prolazno jaka bura i tramontana, na istoku Hrvatske i sjeverozapadni vjetar.

Povremene oborine u većini su Hrvatske moguće i u četvrtak, kada će na većini Jadranu prolazno “zajužiti”, a u nastavku tjedna će vjerojatno prevladavati suho, pri čemu će osjećaj hladnoće dodatno pojačavati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na većem dijelu Jadrana bura, navodi Vakula za HRT.

Izvor: novilist.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!