Pridružite se akciji našeg sugrađanina i pripremite malo kolača za naše kuhare, volontere, radnike na krovovima, djecu i vatrogasce u Petrinji

Kao što već svi znamo u posljednjih tjedan dana cijela Hrvatska se ujedinila nakon potresa koji je razorio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta. Ljudi su ostali bez svojih domova, bez krova nad glavom, a neki su izgubili i svoje najmilije. Iako pomoć što se tiče hrane, higijenskih potrepština i medicinskih potreba stiže iz Hrvatske no i okolnih država, mnogi su Novu 2021. godinu dočekali na hladnoći. Srećom, kuhari iz cijele Hrvatske istog su dana pojurili u Petrinju kako bi olakšali stanovnicima, te kako bi i žrtvama potresa, ali i brojnim službama na terenu kuhali tople obroke.
Nastavlja se tako predivna akcija hrvatskih kuhara koja će zasigurno trajati i u danima koji dolaze jer pitanje je koliko dugo se žrtve potresa neće moći vratiti svojim domovima.

Jedan od kuhara je i naš sugrađanin Slavko Švagelj koji je jučer na svojem Facebook profilu pozvao sve ljude dobre volje koji žele i imaju malo vremena da pripreme kolače za kuhare, volontere, radnike na krovovima, vatrogasce i za djecu. On će, kako kaže kolače preuzeti u utorak u Križevcima na parkiralištu nekadašnje Bille u 10:00 sati. Za sve ostale informacije možete mu se obratiti u inboks Facebook profila.

Fotografija: Slavko Švagelj

Pratite nas na društvenim mrežama!