Prijavljeno nešto manje od 45 tisuća, pregledano oko 22 tisuće objekata

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević rekao je u utorak da je do sada na potresom pogođenom području prijavljeno nešto manje od 45 tisuća oštećenih objekata, a pregledano ih je oko 22 tisuće te upozorio da svaki novi potres donosi i nove štete.
Crvenu naljepnicu ima oko 2.600 objekata, a zajedno sa žutim naljepnicama – više od sedam tisuća objekata ima teška oštećenja, izvijestio je Milošević u Dnevniku HTV-a.

Kako je rekao, kada bismo to usporedili s potresom u Zagrebu, vidjeli bismo da se radi o puno većoj šteti. Dodao je kako treba uzeti u obzir da se ne radi samo o stambenim objektima.

Potpredsjednik Vlade i zamjenik ravnatelja Stožera civilne zaštite za obnovu Boris Milošević upozorio da veliki problem za statičare predstavljaju dodatna oštećenja, jer svaki novi potres donosi i nove štete. Ljudi se boje, primjećuju da se pukotine u njihovim domovima šire, pa zovu statičare, koji već rade prekovremeno.

Danas stiglo 47 kontejnera

Istaknuo je da je na područje Banovine danas stiglo 47 kontejnera, što znači da je raspoređeno njih ukupno 600.

Također, izvijestio je da je komunalnim poduzećima je iz Fonda za zaštitu okoliša dodijeljeno 8 milijuna kuna kako bi mogli krenuti u raščišćavanje ruševina.

„U planu je komunalcima dodijeliti ukupno 50 milijuna kuna“, najavio je Milošević.

Izvor: Hina/Vlada

Pratite nas na društvenim mrežama!