Produljen rok podnošenja zahtjeva za tip operacije 4.4.1

S obzirom na stanje uzrokovano pandemijom Covid-19 kao i situacije na područjima pogođenim potresom, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je izmjene Natječaja za provedbu tipa operacije 4.4.1. Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša.

Kako pojašnjavaju, produljen je rok za podnošenje zahtjeva za potporu sa 11. siječnja 2021. godine na 1. ožujka 2021. godine do 12:00 sati, a u ostalim dijelovima Natječaj ostaje neizmijenjen.

Svrha Natječaja je dodjela sredstava za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena, a prihvatljivi su sljedeći korisnici:

-poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika
-javne ustanove i tijela, uključujući javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima i/ili drugim zaštićenim dijelovima prirode ili
udruge koje se bave zaštitom i očuvanjem materijalnih kulturnih dobara, zaštite okoliša i prirode registrirane u skladu s nacionalnim zakonodavstvom.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju je 50.000.000 kuna, a intenzitet javne potpore iznosi 100%. Najniža visina javne potpore po projektu je 400 eura, dok najviša iznosi do 150.000 eura.

Inače, i u idućoj godini nastavlja se s dodjelom bespovratnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. i to kroz 27 natječaja.

Za korisnike je osigurano više od 2,4 milijarde kuna bespovratnih sredstava, a objavljen je i Indikativni plan natječaja u 2021. godini. 

Vijest je prenesena s portala agroklub.com

Foto: Arhiva, Fotografija je simbolična

Pratite nas na društvenim mrežama!