Razriješena serija kaznenih djela teških krađa

Danas je u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati dovršenog kriminalističkog istraživanja serije kaznenih djela teških krađa i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Rezultate kriminalističkog istraživanja na konferenciji za medije predstavili su Miroslav Puž, ovlašten za obavljanje poslova načelnika policijske uprave, Romano Vaupotić, voditelj Službe kriminalističke policije te Ivan Pukec, načelnik Policijske postaje Križevci.

Načelnik Puž je u uvodnom obraćanju pohvalio rad policijskih službenika na razrješenju ovih kaznenih djela. Naglasio je da će i nadalje ustrajati na profesionalnosti i odgovornosti policijskih službenika u obavljanju radnih zadaća. „Fokus rada policije i nadalje će biti preventivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja kaznenih djela i prekršaja, dok će represivne aktivnosti policije biti ciljane spram počinitelja kaznenih djela i prekršaja“.

Voditelj Službe kriminalističke policije iznio je osnovne podatke o broju kaznenih djela u ovom opsežnom kriminalističkom istraživanju koje se provodilo unatrag dva mjeseca. Iznio je i ukupan broj zabilježenih kaznenih djela teških krađa provaljivanjem na području Policijske postaje Križevci u 2020.g. koji iznosi 54 kaznena djela. Također, pojasnio je sam tijek kriminalističkog istraživanja, odnosno analize koje su se radile, a sve s ciljem detektiranja mogućih počinitelja ovih kaznenih djela.    

Više o samom kriminalističkom istraživanju medije je izvijestio Ivan Pukec, načelnik Policijske postaje Križevci koji je istaknuo da su spomenuta kaznena djela najviše počinjena u vikend objekte, dok su osumnjičeni za ova kaznena djela trojica muškaraca sa šireg križevačkog područja.    

Detaljno priopćenje možete pročitati OVDJE

Pratite nas na društvenim mrežama!