Rekordno niske temperature u Španjolskoj

Oluja Filomena pogodila je Iberijski poluotok. Za pola Španjolske upaljeno je narančasto upozorenje. Prijete obilne snježne padaline i jaka ledena kiša, čak i na toplom jugu. U nekim većim gradovima temperature su pale debelo ispod ništice, i do -12 Celzijevih stupnjeva.

U planinskom gradiću Posada de Valdeón, koji se nalazi u provinciji Leon na sjeverozapadu Španjolske, temperatura je pala na -34. To je apsolutni rekord u Španjolskoj.

Vremenske neprilike izazivaju velike probleme. Naravno da je i nogomet pogođen. Predstojeće prvenstveno kolo odigrat će se u jako teškim uvjetima.

Madridski klubovi jučer se trenirali pod jakim snijegom. Čak je i u Almeriji bilo jako loše vrijeme, padala je hladna kiša. Inače, radi se o gradu na samom jugu Španjolske koji ima najviše sunčanih sati i najmanje kiše u Europi.

U sjevernijim dijelovima Andaluzije padao je snijeg. Oluja je zahvatila brojne prometne pravce diljem Španjolske, na nekima je promet prekinut.

Neki klubovi jučer nisu mogli trenirati na otvorenom, primjerice Albacete. Rodni grad Andresa Inieste, koji je prilično južno i blizu sredozemne obale, probudio se potpuno prekriven snijegom.

Snijeg je počeo padati u srijedu u ponoć i nije prestajao čitav dan. Prognoze govore da će u subotu biti još gore vrijeme. Neće biti pretjerano iznenađenje ako neke utakmice Primere i Segunde budu odgođene.

Foto: Pixabay, izvor: gol.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!