Restoran postao senzacija zbog iskrenog i otvorenog pristupa

Većina će se restorana uredno pohvaliti da su njihova jela najbolja u gradu (ako ne i šire), no Feigang Fei, vlasnik kineskog restorana Ujna Dai u kanadskom gradu Montreal, odlučio se za drukčiji pristup, prenosi Jutarnji list.

Njegov jelovnik umjesto lovorika sadržava brutalno iskrene opise jela. “Usporedimo li junetinu s narančom s piletinom na način generala Tsoa, junetina nije TOLIKO dobra”, piše u jelovniku. “U svakom slučaju, nisam ljubitelj sjevernoameričkih inačica kineskih jela pa je odluka na vama.”

Ispod jednog drugog jela stoji sljedeće: “Nemojte da vas ime zavara, ovo NIJE autentična kineska hrana.”

Fei otvoreno priznaje da nije “velik ljubitelj” načina na koji njezin restoran priprema slatko kiselu svinjetinu.

Zahvaljujući objavi ovog neobičnog jelovnika na društvenim mrežama, restoran Ujna Dai najednom je postao jako popularan.

“Uzbudljivo je ovo vrijeme, a restoran nam je pun”, rekao je Fei. “Ali volim to.”

Fei je rekao da ga je razočaralo kada su mu gosti nakon otvorenja restorana jela vraćali nepojedena. “Neki su koji nisu probali određena jela ostali iznenađeni količinom začina i teksturom”, rekao je Fei, koji je Ujnu Dai otvorio prije sedam godina.

Fei se stoga odlučio za drukčiji način opisa jela – nešto iskreniji i direktniji. “Iznutrice su pečene, ali su pomalo suhe. Usporedimo li ih sa svinjskim iznutricama koje se pripremaju na jakoj vatri, preporučuje prethodno”, stoji ispod opisa suhih svinjskih iznutrica pripremljenih u voku.

Ispod “piletine od koje curi slina”, Fei je napisao sljedeće: “Nismo 100 posto zadovoljni s okusom, ali bit će bolji u budućnosti. PS: Iznenađen sam što neki gosti još uvijek ovo naručuju.”

Svakako ovo je zanimljiv pristup u vođenju restorana i neobična (ali očito djelotvorna) komunikacija sa gostima.

Foto: Pixabay
Izvor: Jutarnji list

Pratite nas na društvenim mrežama!