Rezultati akcije „Mir i dobro“ od 27. prosinca 2020. do 2. siječnja 2021.g.

“Mir i dobro” naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

Policijska uprava koprivničko – križevačka je u dosadašnjem dijelu provedbe, od 27. prosinca 2020. godine do 2. siječnja 2021. godine, na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

Zabilježeno je jedno propucavanje vatrenim oružjem vjetrobranskog stakla automobila, dok nisu zabilježena ozljeđivanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava.

Dobro je podsjetiti

Akcija „Mir i dobro“

Pozivamo građane na suradnju u provedbi akcije „Mir i dobro“, te na primjereno ponašanje i doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana.
Pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3, osim petardi i redenika iz kategorije F3 čija je prodaja građanima zabranjena, mogu se prodavati od 15. prosinca do 1. siječnja građanima starijim od 18 godina.
Uporaba navedenih pirotehničkih sredstava dozvoljena je građanima starijim od 18 godina u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja.
Pirotehnička sredstva kategorije F2, F3, T1 i P1 nije dozvoljeno koristiti u zatvorenim prostorima i na prostoru gdje se okuplja veći broj građana.
Građanima nije dozvoljena nabava niti uporaba petardi i redenika iz kategorije F3, kao ni uporaba pirotehničkih sredstava iz kategorije F4, P1, P2, T1 i T2 za osobne potrebe

Pratite nas na društvenim mrežama!