S Hrvatskom imamo "ozbiljan problem" – izjavio je slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs

Ozbiljan problem na kojeg upućuje slovenski ministar unutarnjih poslova vezan je na izuzetke pri režimu ulaska i izlaska jer Slovenija omogućava odlazak u Hrvatsku na najviše 12 sati bez PCR testa u povratku, ali nema recipročnog rješenja – kazao je Hojs u razgovoru za medije, – povodom akcije Europske komisije da se dođe do usklađivanja režima prijelaza granica među članicama EU-a i preporuke o izbjegavanju svih nebitnih putovanja u epidemiološki najrizičnije regije i iz njih.

Za što se zauzima Hojs? Za reciprocitet, odnosno rješenje da se iz Slovenije u Hrvatsku može ući na 12 sati bez PCR negativnog testa prilikom ponovnog ulaska u zemlju, što sada nije slučaj jer je potreban negativan test ili karantena, osim za izuzetke kao što su prekogranični radnici.
Problem je u tome što slovenski ministar tvrdi da o ovom problemu s Hrvatskom razgovaraju već tjedan dana, ali još nisu dobili pozitivan signal, dodao je slovenski ministar unutarnjih poslova.
U razgovoru s novinarima nakon jučerašnjeg virtualnog sastanka europskih ministara unutarnjih poslova, Hojs je naglasio snažnu potporu jačanju mandata Europskog policijskog ureda Europola i djelovanju EU-a na zapadnom Balkanu, pri čemu je upozorio na ” katastrofalnu situaciju u BIH”, rekavši da je ta država ” potencijalna bomba što se tiče migrantskog vala”.

im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!