Slap Šokot u Gornjoj Rijeci prekrasan je i zimi i ljeti

Gornja Rijeka prepuna je divnih mjestašca, no jedno od naljepših u svim godišnjim dobima je slap Šokot. Slap Šokot nalazi se na južnim obroncima Kalničkog gorja. On doslovno čini dio potoka Šokot koji prolazi kroz 400 metara dugačak kanjon u području koje se zove Sopot.

Visina slapa je oko 3,5 metara, a širina 2,5 metra. Osim glavnog slapa, postoji i nekoliko manjih slapova. Ispod slapa je prirodni kameni bazen u kojem se voda neko vrijeme zadržava, stoga slap djeluje većim no što zapravo jest. U blizini se nalazi istoimeni vrh Šokot  (466 metara). 

Prilaz kanjonu počinje iz Gornje Rijeke odakle postoji markirana staza kojom se brzo i lako stiže do početka kanjona gdje se nalazi prvi manji slap.

Slap Šokot predstavlja posebnost koja povećava krajobraznu, hidrološku i morfološku raznolikost kalničkog gorja i ponosne Gornje Rijeke. Posjetite slap Šokot u bilo kojem godišnjem dobu i jednostavno ćete se oduševiti. Donosimo vam nekoliko fotografija koje prikazuju ove prirodne ljepote u ljetnom razdoblju, a dio zimskih fotografija šalje nam stanovnik Gornje Rijeke Marko Premelč.

Izvor i foto: Š.V, Facebook, Marko Premelč

Pratite nas na društvenim mrežama!