Sljedećih dana većinom još hladnije uz snježne oborine, osobito u gorju i uz cjelodnevne “minuse”

HRT-ov meteorolog najavljuje novo kišovito razdoblje na većem dijelu Jadrana, koje će trajati barem do početka novoga tjedna, a i ponovno čestu buru, s olujnim udarima osobito na sjevernom Jadranu, gdje upozorenja u nedjelju i ponedjeljak možda postanu i narančasta – drugog od 3 moguća stupnja. Ponegdje može biti i pahulja.

“Pad temperature je siguran, ali na Jadranu uglavnom neznatan. Zamjetniji na kopnu, gdje ćemo nakon tjedna iznadprosječne topline imati za siječanj primjereniju temperaturu, pa čak i nižu – ostvari li se prognoza vedrijih noći početkom tjedna. No, one nisu sigurne, kao ni koliko će gdje pasti snijega po nizinama sjeverne Hrvatske. Moguć je posvuda, pa i uz stvaranje snježnog pokrivača, koji će u gorju biti i podeblji. Mjestimice već u petak. Kako god – s više ili manje snijega, te veći ili manji pad temperature, jaču ili slabiju buru – sljedećih nam se dana valja prilagoditi još jednoj u nizu novih okolnosti. Za siječanj “normalniju”. Barem to kad već nije mnogo toga drugog. Iako mnogima, posebice na Banovini, zahladnjenje baš sada ne odgovara, kao ni snijeg i snježni pokrivač”, kaže Vakula.

Sljedećih dana većinom još hladnije, osobito u gorju i uz cjelodnevne “minuse”. Pritom će u djelomice sunčanu i ujutro ponegdje maglovitu subotu oborine uglavnom izostati, a snijega će, većinom i novog snježnog pokrivača, u većini kopnenih krajeva biti u najoblačniju nedjelju i gdjegod sunčaniji ponedjeljak. Valja naglasiti da će zimski uvjeti biti i na Banovini, što će dodatno otežati ionako teško stanje. Na Jadranu također uglavnom hladnije, uz kišu češću u većinom oblačniju nedjelju i ponedjeljak. Prevladavat će bura, često umjerena, osobito na sjevernom dijelu i jaka, s olujnim udarima, koji pahulje mogu donositi i do mora, pa i nekih otoka, piše HRT.

Izvor: HRT

Foto: pixabay.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!