STEP RI otvorio prijave za drugi COOPAthon – virtualno natjecanje u razvoju društveno korisnih ideja

STEP RI znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, u sklopu projekta COOPower, otvorio je prijave za drugi virtualni COOPAthon koji ima za cilj razvoj ideja koje adresiraju neke od gorućih društvenih problema, poput siromaštva, (ne)dostupnost obrazovanja i zdravstvene skrbi, klimatske probleme, ekologiju, mir i pravdu i druge slične teme.
COOPAthon će krenuti u petak, 29. siječnja u 16h, kad će sudionici, podijeljeni u timove, započeti rad na svojim idejama uz vodstvo mentora i uz asistenciju moderatora. Rad na idejama podrazumijeva mentoriranja popraćena virtualnim predavanjima. Teme koje će se pokrivati jesu definiranje problema i pronalaženje rješenja, razvoj poslovnog modela za društvene inicijative, financijska održivost i prezentacijske vještine.
Događaj završava u nedjelju u 16h završnim natjecanjem na kojem će timovi prezentirati ideje pred stručnim žirijem. Prva tri tima nastavljaju natjecanje na državnom finalu u svibnju 2021. gdje se natječu s prva tri tima prvog COOPAthona za sljedeće nagrade: mjesto – studijsko putovanje u Veliku Britaniju + 7.500,00 kn novčane nagrade 2. mjesto – 5.000,00 kn novčane nagrade mjesto – 3.500,00 kn novčane nagrade.
Natjecanje će biti otvoreno za javnost, a odvijat će se putem digitalnih alata poput ZOOM-a i Slacka. Moguća je prijaviti se u timu ili individualno, te s idejom ili bez ideje. Ukoliko se tim ili pojedinac prijavljuje s postojećom idejom, važno je da je ona usmjerena na rješavanje nekog društvenog problema, neovisno o području.
Prijave kreću danas, 11. siječnja te traju do 26. siječnja do 12h, a zaprimaju se putem online obrasca.
Više informacija o COOPower projektu i samom natječaju možete pronaći OVDJE.
U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, slobodni ste nas kontaktirati na e-mail coopower@uniri.hr

Izvor: step.uniri.hr

Foto: screenshoot

Pratite nas na društvenim mrežama!