Sutra svi na sanjkanje na Kalnik! Zimska avantura počinje u 10:00 sati!

Vidimo se sutra na Kalniku!

Prirodne ljepote i ostaci starih utvrda krase naš Križevački kraj.
Posebno mjesto je naš Stari grad Kalnik koji je odličan izbor za svakoga tko želi upoznati nešto novo i neobično, a iznad svega lijepo. Tu se nalaze jedinstvene i slikovite okomite stijene, koje privlače sve veći broj ljubitelja alpinističkog penjanja.
Brojni posjetitelji ovog će vikenda boraviti na Kalniku i vrijeme iskoristilti za skijanje, sanjkanje, penjanje i uživanje u kalničkim ljepotama. U snijegu inače uživaju i mladi i oni stariji, ali ipak najviše uživaju oni najmanji.
Kalnički brijeg, omiljeno je sanjkalište za sve stanovnike Križevaca i okolice. Iako je napadalo tek nekoliko centimetara snijega, ima ga dovoljno za sanjkanje i grudanje.
Mnogi su roditelji već iskoristili prve snježne pahulje te su svojim klincima i klincezama omogućili uživanje u zimskim radostima. Čarolija dječjih zimskih radosti, su sjećanja koja u sebi nosimo cijeli život. Kako netko može zaboraviti svoje prve crvene obraze, prvi osjećaj vjetra u kosi, kada se spušta sanjkama ili skijama niz snježnu padinu, i na kraju, ali ne i najmanje važno, prvi pokušaj klizanja i održavanja ravnoteže na ledu, savršeno. Stoga Vas Općina Kalnik poziva da sutrašnji dan iskoristite koliko god možete. Okupljanje i sanjkanje počinje u 10:00 sati podno Starog Grada Kalnika.


Važna oprema za sanjkanje: – sanjke
– vreća napunjena sa slamom – snowboard
– skije – ostala oprema za sanjkanje
Kao domaćini dočekat ćemo Vas sa: – čajem
– kalničkom rakijom
– kuhanim vinom
– sendvičima – slobodno si ponesete špeka, jegera i obavezno drvenu šibu na kojoj ćete si sami peći radi epidemioloških mjera.

Upozorenje: nemojte automobilom ići na planinu parkirajte uz cestu da može ralica ili neke druge službe komunicirati .
Molimo Vas da se što manje zadržavate u grupi, Kalnik je veliki i zato se više individualno sanjkajte i skijajte do mile volje.


“Obavijest za obitelji, obavezno povedite djecu neka uživaju na snijegu u Kalniku.”- poručuju iz Općine Kalnik.

Vidimo se!

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!