U Glinu stigle kućice za stanovanje, čeka se istovar i predaja stradalnicima

Obitelji iz Gline najugroženije potresom bit će smještene u kućice za stanovanje koje je u subotu poslije podne u Glinu dostavila tvrtka za proizvodnju higijenskih proizvoda Violeta.

Riječ je o šest kućica spremnih za stanovanje i opremljenih, među ostalim, i higijenskim proizvodima tvrtke donatora. Nakon što budu postavljene na predviđeno mjesto, glinski donačelnik civilne zaštite dodijelit će ih korisnicima, prema popisu koji će načiniti vlasti grada Gline. Kriterij za dodjelu kućica bit će stupanj razorenosti obiteljske kuće te brojnost obitelji koje su u potresu ostala bez doma.

U hladnu, od potresa razorenu i kišom razmočenu Glinu kućice su u subotu popodne dopremili kamioni tvrtke Banko. Zasad su odložene na parkiralište pilane Sherif, a tek treba vidjeti kako i kada će biti dostavljene na mjesto gdje će poslužiti kao privremeni domovi. U Glini sutra planiraju pronaći način kako da ih prevezu i postave kamo bude trebalo.

U Glini su svi raspoloživi kapaciteti pomoći neprestano zaposleni, pa zasad nedostaje kamiona i mehanizacije koji mogu obaviti takav posao. Na istom parkiralištu čeka još desetak kućica za stanovanje koje je dostavilo Ministarstvo turizma. I one će biti postavljene zajedno s kućicama tvrtke Violeta, pa će petnaestak glinskih obitelji dobiti privremen i minijaturan, ali barem suh i topao dom.

Izvor: nacional.hr

Foto: Orhidea Gaura Hodak

Pratite nas na društvenim mrežama!