Volonteri u parku u 2020. godini u Koprivnici

Projekt „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodi se na području cijele Republike Hrvatske i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda. Grad Koprivnica krajnji je korisnik projekta i provodi aktivnost „Volonteri u parku“.

Aktivnost „Volonteri u parku“ osmišljena je kako bi se pružila podrška usvajanju zdravih stilova života, prosocijalnog ponašanja, socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju te očuvanje životne okoline među
djecom, mladima i odraslima u zajednici. Pružanjem psihosocijalne podrške obiteljima s malom djecom kroz strukturiranu organizaciju slobodnog vremena i druženja na otvorenom unutar sigurnog i zdravog okoliša u
parkovima i dječjim igralištima žele se senzibilizirati građani o potrebi očuvanja zdravlja i usvajanju zdravih životnih navika.

Na aktivnosti u glavnom gradskom parku u gradu Koprivnici pozvani su svi koji žele provoditi slobodno vrijeme brinući o svome zdravlju.

U 2020. godini provedeno je 20 aktivnosti koje su uključivale sportske aktivnosti, učenje, čitanje, vježbanje i ostalo na zabavan i opušten način za sve dobne skupine, a provele su ih sljedeće ustanove i organizacije:

Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica

Osnovna škola „Braća Radić“ Koprivnica

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica

Srednja škola Koprivnica

Dječji vrtić „Tratinčica“

Dječji vrtić „Smiješak“

Dječji vrtić Sv. Josipa

Dječji vrtić „Igra“

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica

Odred izviđača „Kamengrad“ Koprivnica

Klub za starije osobe „Mariška“

Društvo naša djeca Koprivnica

Udruga kineziologa grada Koprivnice

Nogometni klub Starigrad

Sudjelovalo je 463 djece i 161 odraslih osoba, ukupno 624 osobe.

(Grad Koprivnica)

Pratite nas na društvenim mrežama!