Za obitelj Vučković na ribičkom danu prikupljeno 2860 kuna

Društvo sportske rekreacije “Zlatna ribica” iz Špiranca organiziralo je jučer humanitarni ribički dan – natjecanje udicom na plovak, a prihod je bio namijenjen deveteročlanoj obitelji Vučković iz Petrinje koja je, nakon razovnog potresa u Petrinji, život odlučila nastaviti u našem gradu. Prema riječima tajnika Društva sportske rekreacije “Zlatna ribica” Stjepana Biškupa, kada su čuli da obitelj Vučković sa sedmero djece traži smještaj u Križevcima, nisu niti časa oklijevali, nego su odlučili pomoći prema svojim mogućnostima. Pozvali su ribiče da im se priključe, a odaziv je bio iznad očekivanja.

– “Došli su ribiči iz Samobora, Zagreba, Bjelovara, Vrbovca i Križevaca.

Svi su bili oduševljeni akcijom” – kaže Stjepan Biškup.

Od kotizacije je prikupljeno 2860 kuna, a osim toga još su i ovom prilikom građani darovali pakete i sredstva obitelji Vučković.  

Obitelj Biškup počastila je ručkom sudionike humanitarnog ribičkog dana, a pobjednici su Antun Derniković iz Samobora sa 5 kilograma ulovljene sitne ribe, drugi je Franjo Matoić sa 4.950 iz Križevaca i na trećem mjestu Boris Jelen iz Vrbovca sa 2.435, no kako je izjavila jedna natjecateljica iz Samobora “svi smo pobijedili”.  

Obitelj Vučković zahvalila je svima koji su pomogli u ovoj akciji.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!