Znate li koji se dan obilježava danas?

Svakog 16. siječnja još od 1973. godine se obilježava Dan ničega. Poanta dana je ne raditi apsolutno ništa. Ovo besmisleno „slavlje“ nema apsolutno nikakve svrhe.

Ovaj dan je prvi predložilo američki kolumnist Harold Coffin. Osnovan je s namjerom konačnog samouništenja, satirično vladajući u onome što je Coffin smatrao zasićenjem nedavno uspostavljenih, beskorisnih prigodnih dana. Isto tako je osnovao organizaciju Coffin’s Nothing kako bi podignuo svijest. Ironično, organizacija nije održala niti jedan sastanak. Kroz povijest je još bilo ideja za uspostavljanjem ovakvih dana. Dan također može potaknuti filozofska pitanja kao što su „Može li uopće postojati ništa?“ ili „Može li nešto vrijedno uistinu niknuti iz ničega?“ Izvorno, Dan ničega je bio samo čin pobune. Mnogi često smatraju da današnje društvo zahtijeva stalnu aktivnost u kojem trebamo biti dostupni i aktivni 24 sata dnevno. Stoga, ovaj dan je vjerojatno i namijenjen njima kako danas ne bi osjećali takav pritisak.

Dakle, danas ne slavite niti poduzimajte nešto, odnosno nemojte raditi ništa. Dopustite si da izbjegavate sve svoje odgovornosti i radne obveze, budite sretni što nema ničega o čemu bi vrijedilo razmišljati jedan dan.

Izvor: mnovine.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!