Znate li što je Kama Sutra?

Zapadni svijet pogrešno tumači i misli da je Kama Sutra priručnik za seksualne aktivnosti ili seksualne poze.

Kako navodi Wikipedija Kama Sutra je drevni tekst indijske sanskrit književnosti koji sadrži savjete za različite seksualne aktivnosti.

 Djelo je u velikoj mjeri napisao u prozi. Kāma znači senzualnost ili seksualno zadovoljstvo, i sūtra što u tim smislu znači konopac koji drži stvari zajedno. Jedno je od najutjecajnijih djela povijesti svjetske kulture na temu erotske ljubavi.

Kao autor teksta se tradicionalno navodi hinduistički filozof Mallanaga Vatsyayana koji je živio između 4. i 6. stoljeća.

Tekst sadrži 1250 stihova podijeljenih u 36 poglavlja, odnosno 7 dijelova.

Kama Sutra je prvi put prevedena 1884. od strane Richard Francis Burtona iz sanskrita na engleski jezik.

Povijest kulture nas uči da su u nekim stvarima ljudi otprije dvije tisuće godina bili napredniji od nas, mada su oni govorili Perun a mi kažemo atmosferski elektricitet…..Jedno od područja koje su drevni narodi Indije i Kine superiorno poznavali a koje je nama ostalo relativna tabula rasa sve do pojave Sigmunda Freuda, jest erotika….Više no ijedna ideologija kršćanstvo je od seksa uspjelo stvoriti grijeh i tabu, uspjelo je čovjeka opteretiti kompleksom grijeha i osiromašiti ga za jedan ogroman vitalan predio njegova života, — za predio ars amorisa. /magicus.info/

Pratite nas na društvenim mrežama!