Cekom će osigurati besplatne licence OPG-ovima za digitalni ekosustav

InfoDomov projekt Centar kompetencija – CEKOM trenutno ulazi u fazu u kojoj će OPG-ovi dobiti besplatne licence za razvoj njihovog digitalnog ekosustava i nastaviti s razvojem agrotehnoloških rješenja.

Još 30. prosinca 2020. godine objavljen je poziv OPG-ovima koji žele sudjelovati, a zainteresirani se još mogu prijaviti. Najmanje 20 OPG-ova i SME-ova sudjelovat će u projektu, u ovoj fazi u okviru “demonstracijske okoline”.

Rezultati projekta i softverske licence proizvoda koji nastaju iz CEKOM-a tim subjektima dat će se na na trajno korištenje, kao povrat vrijednosti za sudjelovanje na projektu CEKOM. Inicijator i nositelj projekta je InfoDom, a u njemu sudjeluju još Zavod za informatičku djelatnost Hrvatske – ZIH, Fakultet organizacije i informatike – FOI i Inovacijskim centrom Nikola Tesla.

Centar kompetencija sufinanciran je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova s 13,14 milijuna kuna, pri čemu je iznos bespovratnih sredstava 7.76 milijuna. Projekt je započeo u svibnju 2020. godine, dok je predviđeni završetak 4. siječnja 2023. godine.

Izvor: rep.hr
Foto: Arhiva RKZ

Pratite nas na društvenim mrežama!