Cijepljenje u Križevcima trebalo bi krenuti sredinom veljače

Pfizerovo i Modernino cjepivo su multidozna cjepiva koja su zahtjevnija za primjenu pa su se u gradovima Koprivničko-križevačke županije organizirali punktovi za lakše operativno djelovanje. Za područje županije određeno je da će to biti dvorana Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima i dvorana Strukovne škole u Đurđevcu, dok će se u općinama cijepljenje provoditi u prostorijama društvenih i vatrogasnih domova.

„Uvijek postupamo u skladu s potrebama i zahtjevima, kako medicinske znanosti, tako i naših građana, koje pozivamo da i nadalje budu na oprezu te primjenjuju epidemiološke mjere. Iako se broj osoba pozitivnih na koronavirus smanjio, to može i promijeniti“, zaključila je ravnateljica Draženka Vadla.

Cijepljenje je u Koprivnici započelo 6-tog veljače, a nakon Koprivnice, u skladu s najavljenom dinamikom zaprimanja cjepiva, u drugoj polovici mjeseca veljače cijepljenje bi trebalo biti organizirano u Križevcima i Đurđevcu. Testiranje na koronavirus trenutno se provodi ponedjeljkom, srijedom i petkom u Križevcima i Đurđevcu, a od ponedjeljka do subote u Koprivnici.

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!