Daljnje odluke ćemo temeljiti na zdravom razumu – rekao je Beroš

Nakon sastanka Znanstvenog savjeta vlade na kojem su znanstvenici s premijerom Plenkovićem razgovarali o mogućem popuštanju mjera u svjetlu jučerašnjeg otkrića novog soja virusa koronavirusa u Hrvatskoj izjavu je dao Vili Beroš. 

“Mjere nisu bile glavna tema razgovora, bili smo fokusirani na prisutnost novog soja koronavirusa u Hrvatskoj i svojevrsnoj opasnosti, ali treba biti na oprezu. Završili smo s raspravom o cjepivu. Svi naglašavaju, da se treba cijepiti s cjepivom koje imamo. Sva su sigurna” – rekao je ministar Beroš.
” Nema značajnijeg širenja epidemije u ovom trenutku, temeljit ćemo odluke na zdravom razumu. Svi smo suglasni da ne treba pooštravati” – rekao je Beroš.


Upitan hoće li biti ublažavanja postojećih epidemioloških mjera, Beroš kaže kako na to pitanje nema jednoznačnog odgovora i da će se o tome još razgovarati.
” Nema značajnijeg širenja epidemije u ovom trenutku, temeljit ćemo odluke na epidemiološkim podacima i na zdravom razumu. Svi smo suglasni da ne treba dodatno pooštravati mjere, međutim o relaksaciji treba vrlo pomno promišljati. Mislim da ćemo donijeti određene odluke koje će biti temeljene na situaciji idućih dana” – rekao je Beroš.

im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!