Detalji ublaženih mjera koje kreću od ponedjeljka

    Davor Božinović, ministar MUP-a, govoreći o popuštanju epidemioloških mjera rekao je kako je primarno spuštati broj zaraženih i da imamo najmanje stroge mjere u Europi. Naveo je da je 28. veljače blizu kada će se ponovno razgovarati o mjerama i da i dalje moramo biti oprezni. Naveo je da se četiri kategorije popuštaju. 

” Prva je isporuka hrane, pića i slastica iz ugostiteljskih objekata. Izrađen je precizni epidemiološki okvir. Oni koji preuzimaju hranu ili piće se ne smiju zadržavati u objektu,a nije ni dozvoljen ulazak u objekt. Razmak mora biti sva metra, maske su obavezne. Ne smije se puštati glazba, terase treba maknuti, onemogućiti korištenje stolice”, kazao je Božinović.

Istaknuo je da kod teretana i fitness centara treba voditi brigu o broju ljudi koji mogu biti unutra, a to je jedna osoba na 20 m2, te da je nužno provjetravati prostoriju te nakon korištenja dezinficirati sprave. Također, mogu se koristiti samo vlastiti ručnici i prostirke te je nužno voditi evidenciju o osobama koji su korisnici. 

Što se tiče škola stranih jezika naveo je kako je nužno ograničiti grupe, maske su nužne, predavači trebaju održavati razmak ili se odvojiti pleksiglasom i mjeriti temperaturu, a  to vrijedi i za polaznike.

im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!