Dinamov kamp u Križevcima? – Alen Zidarić s Majdakove liste "LIPA" najavio velike stvari za naš sport

Alen Zidarić, stručni prvostupnik tržišnih komunikacija i križevački sportski radnik, poznati nogometaš i trener, jučer je na tiskovnoj konferenciji najavio plan sportskog rada i djelovanja ako lista “LIPA” osvoji vlast u gradu.

Pod nazivom „ SPORT – ŠKOLA ZA ŽIVOT OD NAJRANIJE DOBI „ Zidarić je rekao:

– Naš cilj je sportski pokrenuti i “preokrenuti” Križevce i okolicu, a primarni cilj je pokretanje sportskih aktivnosti za mlade, odnosno rad s mladima.

Jer nekada si morao obići sva sportska igrališta u gradu da nađeš jedno slobodno, a sada teško nađeš jedno igralište na kojemu se nešto događa.
U prvom redu mislim na sportsku aktivnost, a ne opijanje mladih i razbijanje flaša u dalj!

Također nezdrav život mladih koji provode više vremena pred televizorom i kompjuterom otvara problem pretilosti i društvene izoliranosti.

Za početak bi krenuli s najvažnijom sporednom stvari na svijetu nogometom i onda sa svim drugim sportovima.
U tu svrhu promocije i pozivanja mladih organizirali bi ljetni nogometni kamp u suradnji s NK Dinamom iz Zagreba, gdje bi educirane osobe Dinamovi treneri radili s mladima i na neki drugačiji način im približili i otkrili sve čari i benefite bavljenja sportom.
Imam obećanja i dogovore iz Dinama da bi igrači NK Dinamo bili podrška mladima i došli bi nas podržati.

Sljedeći korak bi bio otvaranje nogometne akademije za sve uzraste i za svu djecu Križevaca i okolice, te osnivanje sportskog rekreativnog centra gdje promovirali i druge sportove, kao školu tenisa, stolnog tenisa, aerobika, šaha i dugo.

Potaknuti ideju infrastrukture, jer bez uvjeta nema ni sporta. Znači zatvoreni bazen koji bi bio mjesto rekreacije građana i rekuperacije sportaša. Za to postoje sredstva u EU fondovima na koja ćemo aplicirati sa stručnim ljudima s kojima smo već dogovarali.

Nogomet na čelu s NK Radnikom, jer bez jakih okolnih klubova nema ni jakog gradskog kluba.

Vrlo ambiciozan plan, ali poznati križevački nogometaš i sportaš Alen Zidarić Ziki je uvjeren u njegovo ostvarenje.


Pratite nas na društvenim mrežama!