Dragi Križevčani, pridružite se novoj akciji pečenja kolača za Petrinju

Razorni potres od 6.2 po Richteru koji je pogodio Hrvatsku najviše štete nanio je Petrinji, Sisku i okolici. Cijela Hrvatska mobilizirala se u pokušaju da građanima koji su ostali bez svojih domova ili se zbog teških oštećenja još uvijek ne mogu vratiti u njih. I ne samo Hrvatska već i okolne države, naši susjedi, naši prijatelji… S obzirom na to kako su se u posljednjih nekoliko tjedana organizirale mnoge akcije za pomoć te doniranje pogođenim područjima, podsjećamo i na slatku akciju koja se pokazala kao jedna od uspješnijih jer je razveselila mnoga srca stradalih stanovnika mjesta pogođenih potresom.
U planu je još jedna akcija pečenja kolača na inicijativu našeg sugrađanina Slavka, a kojoj su se prvi puta pridružili mnogi Križevčani i Križevčanke koji su u samo jednom danu spremili dva puna kombi vozila koja su otputovala u Petrinju. Svaka lijepa gesta vraća ljudima osmijeh na lice, a u neku od njih se možete uključiti i vi. U planu je još jedna akcija pečenje kolača koji će se onda voziti u Sisačko-moslavačku županiju. Nova akcija kreće 11. veljače, okupljanje je na parkiralištu kod nekadašnje Bille u 10: 00 sati.

Nešto više o tome izjavio nam je inicijator ove akcije Slavko Švagelj:

Dragi moji Križevci, akcija pečenja kolača za naše pogođene u potresu Sisak- Petrinja – Glina kreće i dalje.. 11.02.2021. na parkiralištu kod Bille u 10h ujutro družimo se opet. Svi vi koji ste sudjelovali, i koji niste stigli u prvoj akciji možete se priključiti sada! Tjedan je to Valentinova, ljubavi i mira. Zamolio bih da kolače prepakirate u kutijice ili posude za van radi lakšeg transporta i primopredaje svim tim divnim ljudima.
Ako su vaša djeca sprema nešto im izraditi, nacrtati, napisati, slobodno nam pošaljite., pokažite još jednom vaše srce. Zahvaljujem se svima! Vidimo se!

Ako se pitate koji je cilj jedne ovakve akcije, cilj je svima isti – dati slatki okus ljudima u ovoj gorkoj prirodnoj katastrofi. Cilj je poručiti svim tim ljudima da sve prolazi, tako će proći i ovo. Cilj je dati im do znanja da nisu sami u ovome! Ovo nikako nije samo priča o kolačima, ovo je priča o zajedništvu koje pokazuju naši ljudi, što je puno više od samih kolača.

Također, osim kolača, dobrodošle su igračke, crteži te poruka ohrabrenja koje bi djeci s potresom pogođenih područja mogle biti podrška i utjeha. Uključimo se svi zajedno u ovu predivnu akciju i pokažimo našoj djeci u kakve ljude trebaju izrasti. Vidimo se 11. veljače na parkiralištu ispred nekadašnje Bille u 10:00 sati!

šv/radiokrizevci.hr

Foto: Slavko Švagelj

Pratite nas na društvenim mrežama!