Gospodar prstenova, najskuplja TV serija u povijesti

    Idemo malo razveseliti obožavatelje trilogije – Gospodar prstenova. Naime, kako vrijeme prolazi, sve više saznajemo o Amazonovoj adaptaciji epskog fantasy romana J. R. R. Tolkiena. Kao što IndieWire navodi, od 2017. godine kada je serija bila najavljena, nove su informacije stizale tek povremeno. No u prethodnim se mjesecima seriji  pridružilo dvadeset novih glumaca, a objavljen je i šturi sažetak radnje na web stranici The One Ring. U njemu je potvrđeno da će mjesta radnje biti Numenor, te prijestolnica vilenjaka – Lindon. Priča će biti smještena u vrijeme Tolkienove Second Age ere, tisućljećima prije događaja u romanu The Hobbit. Second Age era je najpoznatija po tome što se radi o vremenu kada je Sauron stvorio poznati Prsten, a sama je era trajala 3441 godinu. 

U borbi s Netflixom, Amazon je prevladao s ponudom od 250 milijuna dolara, čime su prava na nadolazeću seriju postala najskuplja u povijesti TV serija. Nakon što se u obzir uzeo u trošak produkcije svih sljedećih sezona, taj se broj popeo na milijardu dolara, te utržila gotovo tri milijarde dolara. Za tvorce serije su u srpnju 2018. godine izabrani John D. Payne i Patrick McKay, što je izazvalo čuđenje uzme li se u obzir značaj koji ima ovaj projekt. Iako je njihov portfolio na IMBD stranicama u to vrijeme bio prazan. J. J. Abrams je navodno bio samo jedan od poznatih producenata koji su Paynea i McKaya preporučili za tu poziciju: Payne i McKay su zajedno pisali još od 1997. godine i njihovih srednjoškolskih dana. 

Kao i većina TV serija, produkcija Amazonove The Lord of the Rings serije je zaustavljena u ožujku prošle godine zbog Covid- 19 pandemije. Iako je produkcija zaustavljena nakon samo mjesec dana, naposlijetku je kao jedan od bitnijih projekata izuzeta od zaštitnih mjera Novog Zelanda. The Hollywood Reporter je u prosincu potvrdio da se produkcija u međuvremenu već nastavila. Osam epizoda prve sezone se očekuju ove godine na Amazanovom Prime Video streaming servisu.

Jedva čekamo!

im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!