Je li jedan gradonačelnik izgubio kompas? Dario Hrebak u raljama vlasti

Iako je dolaskom na vlast u Bjelovaru izgledalo da Dario Hrebak zna što čini i mnogi su povjerovali da on ima čelični karakter i da nije sklon vrludanju. Zadnja situacija s njegovim “cirkusom” u saboru oko HGK možda je pokazala neku drugu njegovu osobinu koja se nije vidjela tada.

Prenosimo indexovu analizu njegovog glasanja u petak.

” Podsjetimo, prošlog petka nije se glasalo o prijedlogu Mosta da članstvo u HGK bude dobrovoljno jer ga je HDZ-ov predsjednik sabora Gordan Jandroković Njonjo u zadnji čas maknuo iz plana glasanja. Oporba je potom srušila kvorum, a cijeli HDZ i Plenković su se potom bijesno obrušili na oporbu tvrdeći da su “izdali Banovinu”, s obzirom na to da se zbog srušenog kvoruma nije glasalo ni o Zakonu o obnovi.

Naime, HSLS i njihov zastupnik Dario Hrebak prošlog su petka htjeli glasati za ukidanje harača HGK, ali su se u prošlih tjedan dana, kakve li slučajnosti, predomislili nakon burnog sastanka sa šefom HDZ-a Plenkovićem.

Hrebak sada, naravno, tvrdi da je “riječ o reformi kakva se ne radi preko noći” i da su “za to potrebni mjeseci”, no jasno je da je HSLS imao priliku za ukidanje harača HGK-u, protiv kojeg su navodno i oni, ali su umjesto toga izabrali glasati za HDZ-ov zaključak u kojem piše tek da vlada mora predložiti (ne i donijeti!) novi zakon o HGK do 15.7., u kojem ne piše da će se ukinuti obvezna članarina i iz kojeg je ispao HOK čiju je reformu Hrebak također obećao.

Zgodno se, uz senzacionalni preobražaj HSLS-a u samo tjedan dana, prisjetiti i što su oni i njihov šef Dario Hrebak poručivali prije manje od godine dana. 

“Imamo u obrtničku i gospodarsku komoru, a poduzetnici se moraju okupljati na Facebooku. Najbolje bi onda bilo da se obje ukinu”; poručio je tada Hrebak. 

“Ukinimo komore”, poručili su tada iz HSLS-a na društvenim mrežama”.

Pitamo se što građani Bjelovara mogu očekivati od svog gradonačelnika koji iz dana u dan mijenja mišljenje? Kao što mu je u saboru poručio Arsen Bauk: Ne možeš biti i pošten i hreben (RKŽ, Index.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama!