Još nije ni ožujak, a već je počela manija za potražnjom apartmana za ljetovanje

Bliži nam se mjesec ožujak, a već sada traju potražnje za idealnim smještajem na Jadranskoj obali. Iako se čini kako su ljetni mjeseci još daleko, moramo se osvrnuti na to kako vrijeme prolazi prebrzo, nismo se ni okrenuli, a već su prošla prva tri mjeseca nove godine. Toliko prekrasnih gradova, mjesta, otoka i otočića, nacionalnih parkova krasi naš Jadran da se čovjek jednostavno susretne sa slatkim mukama prilikom odabira. U današnjim kriznim vremenima, kada gledamo svaku lipu i kada svaki dan možemo dobiti otkaz bitno nam je proći što jeftinije kada je smještaj u pitanju. U potrazi za idealnom plažom za mališane, u prvom redu svi žele jednostavan ulaz u more, plićak, pijesak ili sitan šljunak, nepostojanje ježeva i čisto more.

Ono što nas pri tome sljedeće veseli, ali nije uvjet, su i tuševi, kabine za presvlačenje, ili dodatni sportsko-rekreacijski sadržaji. Treba nam, zapravo, plaža iz snova! Također, osvrnimo se i na prednosti, ali i mane putovanja starom cestom i okolnim putevima. Tu je izbjegavanje plaćanja skupih cestarina, uživanje u vožnji i razgledavanju krajolika, manja potrošnja goriva i tako dalje, Nedostaci su mogućnosti prekoračenja brzine i kažnjavanja od stranice policije, umor zbog dužeg putovanja, te povećani oprez za volanom. Prednosti vožnje autocestom su brži dolazak do destinacije te komfor i opuštenost prilikom same vožnje. Nedostaci su skupa cestarina, veća potrošnja goriva te monotonija vožnje ali i nedostatak popratnih sadržaja. Na Vam je da odlučite koja opcija Vam više odgovara.

Na našem lijepom Jadranu ima mnogo opcija za ljetovanje, no s obzirom na sva ta predivnih mjesta koja nismo još, a morali bi posjetiti, pozivamo vas da nam u komentare predložite nekoliko mjesta na kojima ste boravili prošlog ljeta i opišete kako vam je bilo. Koja su to idealna mjesta za ljetovanje s obitelji, a koja za mlade?

šv/radiokrizevci.hr, Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!