Knjiga je najbolji prijatelj – proglašeni najčitatelji u 2020. godini

Dodjelom priznanja najčitateljima i najčitateljicama za prethodnu godinu, u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” jučer je obilježen Međunarodni dan darivanja knjiga. Ova godina u Hrvatskoj je proglašena Godinom čitanja, a svečanost su uveličale ambasadorice čitanja, uspješne rukometašice Dora i Larissa Kalaus koje su se obratile virtualno i vrsna atletičarka Veronika Drljačić koja je sudjelovala na svečanosti.

Svojim primjerom pokazale su da uz dobru organizaciju vremena, usprkos žestokom ritmu sportskih aktivnosti mogu biti izvrsne učenice, odlične studentice i uz sve to, uvijek nađu vremena i za čitanje. Članice su knjižnice od malih nogu i puno čitaju. Svojim primjerom žele potaknuti i drugu djecu i mlade i odrasle na čitanje.

-“Svi oni koji ste bili najčitatelji i proteklih godina, ostali ste uz knjigu. Čitate i dalje, pratite nas, dolazite u knjižnicu i hvala vam na tome. Knjiga je naš najbolji prijatelj” – rekla je uvodno ravnateljica knjižnice Marjana Janeš Žulj.

Ovo je četvrta godina kako se dodjeljuju nagrade najčitateljima i najčitateljicama, a uručili su ih ravnateljica Gradske knjižnice “Franjo Marković” Marjana Janeš Žulj i gradonačelnik Mario Rajn, također ambasador čitanja. Redovito gostuje u igraonici na aktivnostima “Odrasli čitaju djeci” i čita djeci.

“Čitanje oplemenjuje, nadahnjuje, vraćanje knjizi i sve ono što vi promovirate čitateljice i čitatelji, je ono što čini nas kao ljudsku rasu duhovnim i misaonim bićima” – kazao je gradonačelnik Mario Rajn i čestitao nagrađenima.

Dobitnici priznanja za najčitatelje i najčitateljice za 2020. godinu su:

– u kategoriji polaznika Igraonice Andreas Vukalović

– u kategoriji predškolci Pavle Maslić, za Bibliobus Lana Koretić

– u kategoriji učenici 1.-4.- razreda osnovne škole Ana Kušec, za Bibliobus Ines Martinek

– u kategoriji učenici 5.-8. razreda osnovne škole Vanessa Pukec, za Bibliobus Helena Kelemin

– u kategoriji srednjoškolci Lucija Janeš, za Bibliobus Lana Kurtović

– u kategoriji studenti Valentino Tukša, Sara i Karla Miklečić i Maja Ljubojević

– u kategoriji odrasli Sanja Sušanj, za Bibliobus Martina Martak

– u kategoriji umirovljenici Mirjana Đilas, za Bibliobus Katica Gočin

– u kategoriji najčitateljska obitelj: Leon, Lana, Krunoslav i nositeljica obiteljske iskaznice Kristina Hegedić.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!