Komentar župana Darka Korena povodom imenovanja nove predsjednice Uprave Podravke

Nakon što je Nadzorni odbor Podravke na današnjoj sjednici izabrao Martinu Dalić za novu predsjednicu Uprave, odluku Nadzornog odbora komentirao je župan Darko Koren.

„Iznenađen sam takvom odlukom suvlasnika jer do zadnjeg dana to kadrovsko rješenje nije bilo u opticaju. Kao predstavnici lokalne zajednice željeli smo da na čelo Podravke dođe kompetentna osoba koja se dokazala u sektoru prehrambene industrije  i poznaje sustav Podravke te koja dolazi iz ovog područja. Država je kao pretežiti vlasnik udjela Podravke predložila gospođu Dalić i to je za nas iznenađenje, a za mene osobno i razočaranje. Evidentno je da na odluku ne možemo utjecati, no Podravka mora biti u suživotu sa gradom i županijom i cijelom lokalnom zajednicom. Od predsjednice Uprave moramo tražiti i neke  odgovore jer Podravka nije specifična gospodarska priča koju možemo sagledavati samo kroz prizmu strateški važnog poslovnog subjekta, nego je moramo promatrati kao kohezivni faktor kroz povezanost s ljudima koji već 70 godina žive s Podravkom i koja ima izniman značaj u lokalnoj zajednici.

Nadam se da će nova predsjednica Uprave uvažavati mišljenje i interese lokalne zajednice jer Podravka je predvodnica  gospodarskog razvoja našeg kraja. Postavit ćemo pitanje što se planira s udjelom države u kompaniji u kontekstu možebitnog neprijateljskog preuzimanja. Uz to, nisam čuo plan razvoja kompanije, a niti razmišljanje o podizanju materijalnih prava radnika. Ovo je kolonijalni pristup imenovanju i nadam se da će vrijeme pred nama opovrgnuti sve negativne osjećaje koji imamo nakon ovog odabira.

Služba ureda župana

Pratite nas na društvenim mrežama!