Muškarac prevaren u namjeri realizacije kredita

Oštećeni 27-godišnjak sa šireg koprivničkog područja je u veljači ove godine pronašao oglas za kredit te stupio u kontakt s nepoznatim osobama koje su ga tražile osobne podatke te u dva navrata tražili da uplati novac za realizaciju i naknadu za odobrenje kredita. Nakon uplate nekoliko tisuća kuna, oštećeni kredit nije dobio, već je ponovno zatražen da uplati određeni novčani iznos, što nije učinio, shvativši da je prevaren.

Dobro je podsjetiti

Internet prijevare

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Ne šaljite novac nepoznatom, ako ne biste novac dali osobi koju ste slučajno sreli na ulici, ne činite to ni na internetu.
Dobro razmislite: ako ponuda zvuči predobro da bi bila istinita, vjerojatno nije.

Također, osobne podatke ne dajte putem telefona bez obzira na to kako se netko predstavlja: kao djelatnik Vaše banke, predstavnik socijalne skrbi, teleoperater, osoba koja nudi unosan posao ili kredit.

Pratite nas na društvenim mrežama!