Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1316

U Temi Krugova sjećamo se Đorđa Balaševića koji je preminuo četiri dana prije ove emisije. Slušamo razgovor s njim dana 19. prosinca 2010. godine u zagrebačkoj Areni nakon koncerta dan prije, a uoči predstavljanja filma Kao rani mraz.  

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Cesta do sna Mije Dimšić, knjiga za mlade je Tiktok Book Velimira Grgića i Andreje Kučiš, na odjelu beletristike roman Grand Hotel Europa Ilje Leonarda Pfeijffera, a na stručno-znanstvenom odjelu Hrvatske planine Alana Čaplara. 

Na današnji datum rođeni su Matija Korvin, Karl Jaspers, Erich Kästner i Otokar Keršovani, osnovana je Međunarodna organizacija za standardizaciju, umrli su John Quincy Adams, John Keats i Karl Friedrich Gauss. 

SONY DSC

U Vijestima Krugova govorimo o šetnji punktovima Fausta Vrančića, o Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, o finalistima Nagrade Ivan Goran Kovačić, o kulturnoj baštini Siska stradaloj u potresu, o izložbi u Gradskom muzeju u Križevcima, te o događajima na Future Hubu Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo vijesti s Marsa i desetu obljetnicu kako je pronađen meteorit Križevci. 

Slušamo glazbu Đorđa Balaševića i u podlogama Georga Friedricha Händela i Edwarda Elgara. 

Skraćena verzija emisije Ne dirajte mi krugove broj 1316 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 23. veljače od 17 do 18 sati, a puna verzija (90 minuta) bit će uskoro dostupna na web stranicama Future Huba Križevci gdje su već dostupne emisije od broja 1301 do 1312. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Pratite nas na društvenim mrežama!