Od 1. ožujka otvaraju se terase ugostiteljskih objekata, a biti će dozvoljeni i treninzi u zatvorenom

Danas je održana 45. sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je objavljeno kako se od 1. ožujka otvaraju terase ugostiteljskih objekata.

Nakon nekoliko tjedana brojevi su pali, ali u posljednjih nekoliko dana brojevi su porasli. Sada ne možemo tvrditi koji su uzroci trenda, je li popuštanje mjera ili hladnoća. Premijer je poručio kako moramo zadržati veliki oprez, ali uz Dansku imamo najnižu tjednu incidenciju.

Popuštanje mjera stupa na snagu od 1. ožujka, omogućit će se rad teresama ugostiteljskih objekata i na otvorenom, ali uz propisane mjere.

Dozvoljeni će biti i treninzi u zatvorenom, ali i sve detalje objasnit će u petak Nacionalni stožer.

Premijer Plenković je najavio da će nastaviti s odgovarajućim praćenjem gospodarstva i poduzetnika i nastaviti dijalog s predstavnicima gospodarstva te će nastojati izaći u susret što se tiče mjera očuvanja radnih mjesta. Smatra da je ovo mjera primjerena okolnostima u kojima se nalazimo, a ako se situacija pogorša mogu se, poručio je, i postrožiti mjere.

Također, na sjednici se raspravljalo i o visini trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode, o čemu ćemo javnost obavijestiti nakon završetka sjednice.

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!