Od 1. ožujka terase kafića otvaraju se od 6 do 22 sata

Od 1. ožujka otvaraju se terase kafića i restorana koje će moći raditi od 6 do 22 sata bez puštanja glazbe, te se dopuštaju treninzi u zatvorenom, uz pridržavanje epidemioloških mjera, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite. Ministar Vili Beroš kazao je da je epidemiološka situacija neizvjesna te da se ne smije relaksirati ponašanje građana, ako se već relaksiraju mjere. Pozvao je građane da budu odgovorni, da održavaju epidemiološke mjere te da se cijepe.
Šef Stožera, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je na konferenciji za novinare kako se novom odlukom gosti mogu posluživati na terasama, od 6 ujutro do 22 sata, i to samo na otvorenim dijelovima objekata. Moraju se ukloniti pregrade na terasama kako bi kolao zrak.

Što se tiče udaljenosti među stolovima, ona će biti kao što je to bilo i prije, a to znači da stolovi moraju biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metra i pol.

Nije dopušteno puštanje glazbe kako gosti ne bi glasno pričali te na taj način širili aerosol i povećavali mogućnost zaraze.

Ovisno o veličini terasa izračunava se najveći broj korisnika i mora biti vidljivo istaknut svima. Pri ulasku mora biti dezinficijens.

Prilikom ulaska u zatvoreni dio ugostiteljskog objekta koji je dopušten samo radi korištenja toaleta, nužno je nositi masku.

Izvor i foto: vlada.gov.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!