Popularni hrvatski rakija bar postaje međunarodna franšiza

Popularni Rakhia Bar u hrvatskom gradu Rijeci, specijaliziran za rakiju, moćni duh proizveden od fermentiranog voća, prvi je takve vrste u zemlji koji je franšiziran.

Nakon stvaranja mogućnosti franšize, Rakhia Bar kaže da je već bilo puno interesa iz drugih dijelova Hrvatske, ali i iz inozemstva iz Italije, Malte i Slovenije.

Bar kaže da neće proći dugo prije nego što će rakija, napravljena na riječki način, biti dostupna u barovima u drugim europskim gradovima.

“Prošlu godinu s pandemijom iskoristili smo za rad na novom projektu. Od početka ideje do realizacije bilo je puno vremena, truda i timskog rada. Ali sada, kad je pripremna faza iza nas, neopisivo smo sretni što je napokon došlo vrijeme da objavimo da smo pokrenuli franšizu Rakhia Bar. Nadamo se da ćete uskoro moći rakiju i u drugim gradovima ”, rekao je bar.

Riječki bar Rakhia ne služi samo rakije, iako nudi više od 100 vrsta. Bar je jedan od epicentara noćnog života u Rijeci, vjerojatno jedino mjesto u Hrvatskoj u kojem službeno možete naručiti metar rakije – dvadeset i jednu čašu s različitim rakijama u svakoj čaši.

Također su se prvi odvažili napraviti sladoled i koktele od rakije. Nedavno su lansirali vlastitu liniju rakija – Hogster.

„Iskoristili smo svoje dugogodišnje iskustvo s rakijama za stvaranje ove marke nadahnute željama naših gostiju. Hogster trenutno nudi 13 različitih okusa, ali ova bogata kolekcija kontinuirano se proširuje novim, originalnim i egzotičnim okusima. Naši proizvodi pomoći će ovom tradicionalnom piću da pređe u moderno doba ”, kažu dodajući kako im je glavni cilj predstaviti rakiju kao cool piće za mlađe generacije.

Da bi realizirao franšizni projekt, bar je angažirao usluge Colak Franchise Consulting Group, koju je osnovao Andrija Čolak koji je stvorio najuspješniju međunarodnu hrvatsku franšizu Surf’n’Fries.

Izvor: Croatiaweek.com

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!