Slavimo Svjetski dan radija i ističemo dugu povijest naše radio postaje koja će ove godine obilježiti 55. godina emitiranja

Izum radija i pokretanje prvih radio postaja označili su pravu tehnološku revoluciju i ogroman napredak u informiranju stanovništva. Svijet se od tog vremena uvelike promijenio,  no radio je i dalje ostao stalni dio naših života. Kod kuće, u automobilu ili javnom prijevozu, a ponekad i na radnom mjestu – radio stanice svoje slušatelje i dalje i informiraju i zabavljaju u gotovo svako doba dana i noći.
Uz čestitke svim našim kolegama i kolegicama za Svjetski dan radija, ističemo dugu povijest naše radio postaje te podsjećamo na ovogodišnju veliku obljetnicu – 55. godina emitiranja Radija Križevci koju ćemo obilježiti 06. svibnja 2021. godine! 

Uoči tadašnjeg Dana oslobođenja Križevaca 06.05.1966. g. osnivačka skupština Općine Križevci odlučila je osnovati Radio Križevci, koji je djelovao u sklopu tadašnjeg Narodnog sveučilišta Križevci, kao radna jedinica. Na stalno radno mjesto se nije zaposlio ni jedan radnik već nekoliko honoraraca. Ponosni smo što danas možemo reći da je to stari radio u novom ruhu. Proteklih nekoliko mjeseci naš radio je preživio veliku obnovu radija, postavljen je novi odašiljač i antenski sustav, a obnovili smo i studijsku te režijsku tehniku. Trenutno imamo 7 zaposlenih i nekoliko vanjskih suradnika. prateći nove trendove svjetskih medija posjedujemo i portal radiokrizevci.hr koji upravo čitate te YouTube kanal gdje možete poslušati emisije iz našeg programa koje ste propustili. Budite uz nas, jer polako, ali sigurno pripremamo vam brdo iznenađenja i poklona 06.05.2021.godine!

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!