Suci moraju služiti kao uzor, no ne bi ih optuživao, ali to nije baš " kak se šika" – Milanovićev je komentar na zabavu sudaca

    Predsjednik RH Zoran Milanović danas je u obilasku Siska i Petrinje i Nebojana u kojima je odgovarao na mnogobrojna novinarska pitanja o dnevno – političkim događanjima. Na pitanje kako je zadovoljan s radovima, odgovorio je da se radi uglavnom korektno. Također je napomenuo da ga brinu vrtače nastale nakon potresa. 

Na pitanje o zabavi sudaca u konobi Željka Keruma, odgovorio je: ” Suci nisu svećenici i pripadnici neke sekte, ali služe kao uzor. Zna se što znači biti uzor, biti umjeren i suzdržan”, rekao je Milanović i dodao da ne bi optuživao te suce, ali da to nije baš ” kak se šika”. Ovo zaslužuje upozorenje i ne treba to raditi. Ako imaš stare prijatelje i to ima granice. Ako ti je to prijatelj od jučer, zato što ima puno novca, onda je to druga stvar”, rekao je Milanović. Na pitanje o Covid putovnicama, kazao je da nema smisla ako cijepljenje nije obavezno. Ako će time biti ograničeno kretanje, onda neka uvedu obavezno cijepljenje. Na pitanje o seksualnom uznemiravanju na pojedinim fakultetima, kazao je: 

” Netko je izjavio u klasičnoj pompoznoj maniri da je to pandemija. To je nepogoda i loša stvar, ali nije pandemija. To je kronična nezarazna bolest. Nešto što te muči, nije zarazno i nešto protiv čega se treba boriti uporno i stalno. Raditi šou od toga nije loše. Bitno je pozicija moći i dominacije. Rijetko se događa da neki kovinotokar ili viličar maltretira članicu uprave neke tvornice.. Kada o tome govore holivudske glumice koje ne izlaze iz kreveta za manje od pet milijuna dolara, to me baš ne zanima. Nije isto radi li to netko nakon 30 godina kome je bankovni račun prsnuo kao voda u Sisku. Hrvatska s obzirom na muške karakteristike, a povijest je nažalost, muška povijest. No, najveći broj izuma su smislili i zlorabili muškarci. Muškarci su nasilniji i u poziciji sile”  – komentirao je Milanović u svom razumljivo – nerazumljivom stilu.

im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!