Svi su poludjeli za krafnama

Vrijeme je za krafne – a ovo su slavonske krafne!

Tijesto:

✦6 žumanjaka

✦1 mala žlica soli

✦2 velike žlice šećera

✦1 dl ulja

✦0,5 dl konjaka ili rakije

✦1 paketić kvasca

✦½ praška za pecivo

✦0,5 l mlijeka

✦1 kg oštrog brašna

Priprema: Kvasac otopite u malo mlijeka i šećera pa ostavite da se digne. Žumanjke umiješajte sa šećerom, dodajte ulje, sol, konjak ili rakiju, potom mlako mlijeko, prašak za pecivo pomiješan s brašnom i uzašli kvasac. Ostavite na toplom da se diže oko sat vremena. Premijesite jednom ili dvaput, razvaljajte na prst debljine, vadite čašom ili kalupom za krafne i pecite na vrućem ulju. Vruće krafne posipajte šećerom u prahu.

coolinarika.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!