U Koprivnici započelo uklanjanje dimnjaka koji se ne koriste

Jučer, 23. veljače u Koprivnici je započelo uklanjanje dimnjaka koji se ne koriste. Riječ je o aktivnosti koja se poduzima u cilju zaštite sigurnosti građana u slučaju nastajanja neke od prirodnih nepogoda. U akciji sudjeluju stručne službe Grada Koprivnice, profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnica, dobrovoljni vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice, djelatnici Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Koprivnica i policija.
S obzirom na to da je prošle godine Baniju zadesio potres donijeli smo odluku da s našom Javnom vatrogasnom postrojbom grada Koprivnice, Vatrogasnom zajednicom grada Koprivnice i komunalnim službama pokrenemo prvi i za sada jedini u Hrvatskoj da sugrađanima omogućimo da se na trošak gradskog proračuna uklone dimnjaci koji se ne koriste i potencijalno su opasni – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.
Gradonačelnik Jakšić je također istaknuo kako je trenutno prijavljeno 208 dimnjaka za rušenje te je riječ o aktivnosti vrijednoj 400 tisuća kuna.
Važno je za napomenuti kako se dimnjaci uklanjaju sve do ispod krovišta objekta. Mjesto s kojeg će dimnjak biti uklonjen bit će sanirano najlonom, a ostale radove moraju si osigurati sami vlasnici objekata.
Svaka intervencija je specifična i za svaku se treba posebno pripremiti. Ono najvažnije je da se na početku radova napravi osiguranje, odnosno uvjeti za siguran rad vatrogasaca. Sad prvo skidamo cijev koja je gore, pa crijep oko dimnjaka, a vlasnik treba sam kasnije sanirati krov – rekao je Krunoslav Krvar vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica.
U planu je da svi dimnjaci budu uklonjeni do ljeta.

(Grad Koprivnica)

Pratite nas na društvenim mrežama!