U Rio de Janeiru održan karneval pasa

Tradicionalne ulične zabave i parade oko Sambadroma otkazani su zbog koronavirusa, ali psi su imali svojih pet minuta na “Bloku”. Naziv događaja je kovanica “kao” – pas na portugalskom i “bloko” – karnevalska zabava.

Psi i njihovi vlasnici imali su paradu u privatnom klubu, jer je uobičajeno mjesto, Atlantic Avenue uz plažu Copacabana, bilo zatvoreno. U sklopu borbe protiv epidemije, gradonačelnik Ria zabranio je sve javne proslave. Karioke (nadimak za stanovnike Rija) donose radost karnevala u venama. Pozvali smo ograničenu publiku na prigodni događaj koji sprečava da se karneval 2021. završi kao da se ništa nije dogodilo. Tijekom pandemije, moji su ljudi udomljavali pse kao način da prevladaju usamljenost izolacije. Suočeni s virusom korone, zajedno smo sa svojim psima, rekao je Marco Antonio Marinho, koji već 18 godina organizira povorke pasa.

Na postolju su, između ostalih, bili psi dresirani u klaunovima, Snjeguljici i Crvenkapici.

Ova parada bila je prilika za mnoge sudionike da na trenutak napuste izolaciju i iskuse barem malo karnevalskog duha. Ovo nisam mogao propustiti. To je prostrano, prozračeno i vrlo poznato mjesto, rekla je žena koja je svog jorkširskog terijera dovela školovanog za liječnika, s pregačom, maskom i stetoskopom.

Izjavila je da je to bio “bijeg iz karantene” i da su “psi vodili ljude u šetnju”.

Izvor: hr.n1info.com

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!