Učenici sudjeluju u kvizu o poznavanju našeg jezika i književnosti

21. veljače obilježavao se Međunarodni dan materinskoga jezika, a 22. veljače Hrvatski sabor proglasio je Danom hrvatske glagoljice i glagoljaštva. Ujedno je tada i 538. obljetnica od tiskanja prve hrvatske knjige.
U Osnovnoj školi “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno osmislili su kviz o poznavanju našega jezika, književnosti, slavne prošlosti i bogate kulture i to tako da će učenike svakoga dana na ulazu u školu čekati QR kod, koji mogu očitati QR čitačem, i riješiti zagonetku, zadatak ili pitalicu te svoje odgovore zapisati na papir, obavezno se potpisati i papir ubaciti u drvenu kutiju koja nestrpljivo čeka na klupi ispred knjižnice.

Početkom svakog novog dana, uz novi zadatak, objavit ćemo i rješenje prethodnoga, a ponedjeljkom proglašavamo pobjednika tjedna i uručujemo mu malu nagradu za znanje i trud. Pobjednik tjedna je učenik ili učenica koji/koja je tijekom tjedna točno riješio/riješila najviše zadataka.
Ponedjeljkom će i svi koji su bar jednom sudjelovali u tjednim kvizovima moći odgonetnuti i konačno rješenje prethodnoga tjedna, dakle pojam koji obuhvaća pojmove pogođene od ponedjeljka do petka te također osvojiti nagradu.
Kviz će trajati do 22. travnja, odnosno do Dana hrvatske knjige i 500. obljetnice tiskanja Judite.
Pozvani su učenici da se uključe u rješavanje kviza te tako ponove ono što znaju, nauče nešto novo te se dobro zabave.
Kviz je osmislila učiteljica Ivančica Sudinec, a u sastavljanju dnevnih zadataka sudjeluju gotovo svi učitelji škole “Grigor Vitez”.

(O.Š.”Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno)

Pratite nas na društvenim mrežama!