Ugostitelji nezadovoljni, no ipak ne otvaraju! "Kazne su prevelike, moramo šutjeti i trpjeti"

Vlasnici teretana i ugostiteljskih objekata, ostaju zatvoreni i nakon 31. siječnja. Iz udruge Glas poduzetnika pozivaju na prosvjedni skup u srijedu u glavnom gradu kako bi izrazili nezadovoljstvo mjerama uz poruku “dajte nam da radimo”!

Bez obzira na to kako je čak više od stotinu vlasnika kafića za danas u Zagrebu najavilo otvaranje – bez obzira na mjere – čini se da su ipak morali odustati od toga, pogotovo kad si većina njih ne može priuštiti zatvorsku kaznu od tri godine, te financijsku kaznu od 10 pa čak do 70 tisuća kuna.

Križevački su ugostitelji također nezadovoljni odlukama naše Vlade i mjerama Stožera te su danas u vremenu od 10 do 12 sati organizirali tihi prosvjed kako bi se pridružili inicijativi ugostitelja iz cijele Hrvatske. Podržali su ih mnogi sugrađani uz poštivanje svih epidemiološkim mjera.

“Ovo je čisti apsurd, kava se može kupiti u pekari i u trgovini, a u kafiću ne, pa i u kafiću se može prodavati preko prozora”, smatraju nezadovoljni ugostitelji.

“Ne radimo već 63 dana, od Stožera smo očekivali barem mala popuštanja, no čini se kako ćemo morati pričekati do 15. veljače, a strpljenje bi mnogima moglo trebati i nakon toga.”- poručili su

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!