Varaždin će biti domaćin turnira kategorije WTT Youth Contender

Preko 30 novih turnira u 2021. pružit će mladim igračima priliku da se razvijaju i započinju svoju profesionalnu karijeru.
Serija WTT za mlade zamijenit će dosadašnji ITTF World Junior Circuit, a novi će sustav bit će podijeljen na dva nivoa – WTT Youth Contender i WTT Youth Star Contender.
Ono što je nama posebno zanimljivo da su Hrvatska i Varaždin opet biti na svjetskoj karti turnira za mlade. Dosadašnjih godina grad Varaždin se ustabilio kao odličan domaćin turnira za mlade, Croatia Open je u organizaciji STK Varaždin i HSTS-a rastao iz godine u godinu te dogurao do najvećeg nivoa. Dovoljno je reći da je bio jedini turnir takve jačine u Europi!
U novoj sistematizaciji turnira Varaždin će od 4. do 10. rujna 2021. biti domaćin turnira kategorije WTT Youth Contender, a ono što je zanimljivo da će u istom periodu isti turnir igrati u slovenskom gradu Otočecu. Ne, nije zabuna, već se do te ideje došlo dogovorom ITTF-a, Slovenskog stolnoteniskog saveza i Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Naime, zbog pandemije COVID-19 većina turnira će se razdvajati odnosno prvo će se igrati ženski dio turnira, slijedit će dan odmora pa potom muški dio turnira. Hrvatska i Slovenija su to riješile domišljatije. Kako bi smanjili troškove smještaja i putovanja te omogućili igračima sudjelovanje na više događaja u Sloveniji će se prvo igrati ženski dio, a istovremeno u Hrvatskoj muški dio. Nakon tri dana igrači će zamijeniti lokacije, odnosno u Sloveniji će se igrati muški dio, a kod nas ženski dio.
Treba imati na umu da je kalendar turnira podložan promjenama zbog pandemije COVID-19 te da postoje razna ograničenja po pitanju putovanja. Iz WTT-a preporučuje svim sudionicima da svoje putne planove približe datumima događaja i naprave fleksibilnije planove putovanja.

Izvor: hzsn.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!